با هدف شکلگیری مرکز توسعه مهارت؛
تفاهمنامه همکاری بین اتاق ایران و سازمان آموزش فنیوحرفهای امضا شد

تفاهمنامه همکاری بین اتاق ایران و سازمان آموزش فنیوحرفهای باهدف شکلگیری مرکز توسعه مهارت با حضور«احمد میدری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امضا شد.
در مراسمی با حضور «احمد میدری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و «صمد حسن زاده» رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و و «عیسی منصوری» رییس مرکز پژوهشهای اتاق ایران متن تفاهمنامه همکاری مشترک به امضای «پیام باقری» نایبرئیس اتاق ایران و غلامحسین محمدی، رئیس سازمان آموزش فنیوحرفهای رسید.
اتاق ایران همراه وزارت کار برای اجرای طرح سفیران مهارت
در ابتدای این نشست «صمد حسنزاده» رئیس اتاق ایران با اشاره به اهمیت موضوع آموزش مسائل فنی و مهارتآموزی در مقاطع دانشگاهی، گفت: ارتقای سطوح آموزشی در دانشگاهها با این هدف که فارغالتحصیلان به عنوان سفیران مهارت تلقی شوند و بتوانند نیاز صنایع را برآورده کنند، برای اتاق ایران اهمیت بالایی دارد. در واقع به دنبال آن هستیم که دانشجویان در کنار کسب تخصصها، مهارتهای لازم را بیاموزند و نیاز صنایع را برآورده کنند.
او ادامه داد: وزارت کار مدتی است طرح سفیران مهارت را کلید زده و اقدامات کارشناسی و مطالعاتی خوبی روی آن انجام داده است و اتاق ایران هم از ابتدا در کنار اجرای این طرح قرار داشته تا بتواند در مسیر پیشبرد اهداف آموزشی کشور نقش مؤثری ایفا کند. اتاق ایران نیاز صنایع، واحدهای تولیدی و خدماتی مختلف به نیروی کار ماهر را به عنوان یک نیاز مبرم شناسایی کرده است و اعتقاد دارد برای رفع آن میتواند با برنامهریزی طی همکاری با وزارت تعاون و سازمان آموزش فنیوحرفهای، گام بردارد.
همرسانی بین صنایع و دانشآموختگان را دنبال میکنیم
«پیام باقری» نایبرئیس اتاق ایران انعقاد این تفاهمنامه را اقدامی ارزشمند توصیف کرد و گفت: کمبود نیروی کار ماهر یکی از چالشهای امروز در تمام دنیاست و فقط به ایران محدود نمیشود و شاید علت آن را بتوان مواجه دنیا با پیری جمعیت و رشد فزاینده فناوریهای نو دانست.
وی ادامه داد: در ایران علاوه بر دو دلیلی که ذکر شد، با مهاجرت نیروی کار ماهر و کارآمد نیز مواجه هستیم و امیدواریم با اجرای طرح سفیران مهارت و نتایج حاصل از تفاهماتی که بین اتاق ایران و سازمان آموزش فنیوحرفهای صورت گرفته، شاهد مهاجرتهای معکوس شویم. در سال ۱۴۰۳ طبق مطالعات انجام شده، رتبه کمبود نیروی کار ماهر دوازدهمین مانع در محیط کسبوکار عنوان و این موضوع در دو بخش صنعت و کشاورزی به عنوان پنجمین مانع اعلام شده است.
باقری گفت: اتاق ایران میتواند در سه بعد تبیین سیاستهای مهارتآموزی، میانجیگری و آموزش با تکیه بر تفاهمی که امضا شد، گام بردارد. طبق گزارش مرکز پژوهشهای اتاق ایران نقش اتاقها در حرفهآموزی سابقه دیرینه دارد هرچند در این حوزه کم توفیق بوده است.
نایبرئیس اتاق ایران ادامه داد: اتاق باید زمینه همرسانی بین صنایع و دانشآموختگان را مهیا کند و طرح سفیران مهارت میتواند نقطه آغازی برای فعالیتهای مشترک در مسیر مهارتآموزی باشد.
ارتقای مهارت نیروی کار؛ هدف مشترک وزارت کار و اتاق ایران
«عیسی منصوری» رئیس مرکز پژوهشهای اتاق ایران هدف همکاری با سازمان فنیوحرفهای را در حوزه ارتقای مهارت نیروی کار برشمرد و گفت: یکی از معضلات امروز بخش تولید و صنعت، عدم تطابق بخش آموزش با آنچه در صحنه کار و اجرا به آن نیاز داریم، است.
او تصریح کرد: با توجه به نیازی که در صحنه عمل به نیروی کار ماهر داریم، اتاق ایران و سازمان آموزش فنیوحرفهای وارد فاز همکاری شدند و در این قالب سازمان فنیوحرفهای میتواند در حوزه ایجاد زیرساختها برای رفع نیاز بازار وارد عمل شود.
اعلام آمادگی کمیسیونهای فاوا و مسئولیت اجتماعی اتاق ایران برای همکاری در حوزه آموزش
در بخش بعدی این نشست «محمود اولیایی» رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران یکی از مأموریتهای این کمیسیون را در حوزه آموزش و نیازسنجی صنایع مختلف در حوزه نیروی کار عنوان کرد و گفت: این کمیسیون آمادگی همکاری در قالب تفاهمهای انجام شده با سازمان آموزش فنیوحرفهای را دارد.
«سادینا آبایی» رئیس کمیسیون فاوا اتاق ایران با بیان اینکه برای رفاه مردم فناوریهای دیجیتال مورد استفاده قرار گرفته است، تأکید کرد: همچنین در این مقوله میتوان با شفافیت بالا از ظرفیت هوش مصنوعی استفاده کنیم.
وی با توجه به برنامه هفتم توسعه و ضرورت ترتیب نیروی مهارتی که در این برنامه مورد توجه قرار دارد گفت: کمیسیون فاوا اتاق ایران با بررسیهایی که انجام داده سرفصلهای موردنیاز مهارتی صنایع مختلف را تهیه کرده که قابل استفاده است.
نظر دهید